dilluns, 25 d’agost del 2008

Dia 07. Part 1a, el dinar oficial a l'oficina.

Bé, ja fa dies que volia escriure sobre la cantina habitual al curro. Però fins avui no he recopilat la info necessaria ;) Now I am ready to go:



A la Xina es habitual menjar aviat, una mica com els francesos, (de fet podríem dir que com la resta del món, perquè vist des de la posició majoritària, som nosaltres, els llatins, els que necessitaríem la correció...) és a dir, es dina a partir de les 12-12:30 i es sopa a partir de les 18-19 hores.

Divendres era la una passada ja, quan baixavem amb uns companys a dinar a la cantina, però de totes maneres vam haver de fer cua amb uns quants fujintaos ;), fins aquí tot com en una cantina normal (excepte els fujintaos jaja).



El que marca el punt d'inflecció, o la línea de sortida per les sorpreses, vindria a ser el moment en que poses el tiquet (pel qual has pagat 12 yuans, 1.2 euros aprox) dins la caixeta metàl·lica i reps a canvi una safata i uns palets envoltats amb un tovallonet de paper MWHAHAHAHA



A partir de llavors comença la festa i com un clàssic, et serveixen una doble o quasi triple porció d'arròs blanc (que podria entendre's com el pa dels fujintaos). Fas cantonada, i tot seguit venen els plats, on pots triar la meitat del que hi ha: acostumes a tenir 8 recipients a la vista amb diferent menjar, i unes dones prou simpàtiques (i rialleres -no ironia-) et serveixen el menjar d un de cada dos recipients que demanis (o senyalis amb el dit en el meu cas).






Finalment, i en defecte d'aigua (ja que els fujintaos NO EN BEUEN!!) no mestranyaria tenir te de qualsevol tipus, pero el que sí que em va sorprendre -el primer dia només ;)- va ser el caldo que agafes al final de tot, i que, amb tofu i bledes, acaba sent un perfecte substitut de l'aigua! :D





Com a plats o menjar dintre cada "recipient" hi ha molta cosa, i variada, i acostumo a conèixer bàsicament el que m'acabo demanant (perquè ho pregunto amb els que menjo, un cop ja ho he triat és clar). Divendres va tocar -començant per la part superior- ou fregit amb pebrot verd bollit (tot) i ala de pollastre arrebossada, i -continuant per la part inferior- arrel de lotus i una gelatina amb gust molt xungo, tirant cap a paté que vaig confondre amb patates i... doncs que allí es va quedar jaja
Lo altre boníssim, incloent l'arròs blanc i el citat caldo ;)

PS: Dintre l'edifici d'oficines del curro, hi ha molts restaurants diferents (la cantina "habitual", però també un japo, un italià, un altre xino més... clàssic, etc...) pero aquest és el que prefereixo, ja sigui per la qualitat (molt millor que la majoria de xinos de bcn almenys), per la quantitat (és gairebé impossible acabar-se les varies racions d'arròs que et posen, i impossible del tot no deixar res de tota la safata), i per l'autenticitat del fet en general ;)

7 comentaris:

abukalim117 ha dit...

Ostres, ostres, ostres, el que donaries ara per un bon pà llescat de pagès amb tomata i pernil salat, eh??
Doncs a menjar xino! No si...és que t'ho busques, home...
Cuida't Cerni !!
Josep D.

Carles ha dit...

Ei Cerni!
La veritat és que tens raó amb això dels horaris llatins de les menjades. De totes maneres, crec que un tret tan distintiu de la nostra cultura hauria d'ésser mantingut peti qui peti :D
Per cert, m'ha sobtat que diguessis que els Fujintaos no beuen aigua. Què vols dir? Que no beuen aigua mentre mengen o que no beuen aigua en general? Tan si és un com l'altre, és molt curiós!
Pel que fa a la quantitat de menjar, és una brutalitat!
Com a darrera curiositat, hi ha la costum de fer café després dels àpats?

Albertini ha dit...

La plata industrial de verdures fa por ... !!!

jaume ha dit...

:-P
A disfrutar del menjar raro, i a fer fotos per a que els que estem a casa poguem estar contents amb el que mengem cada dia...! Per aquests móns de déu hem arribat a menjar cada cosa rara, però rara rara... i curiosament sempre són els xinos els que ens deixen més acollonits!

Kerni ha dit...

jajaja home Abukalim... no entraria gens malament n bon pernil ara amb ua mica de pa de pag[es ben sucat de tomata jaja pero el si aqui saps demanar una mica hi ha molt molt menjar, i potser no tot pero hi ha molta cosa bonissima!! (i sobretot barata, el que encara et fa treure la part de gordo que tots portem a dins!! jaja visk! :D

Litus estic completament dacord que certes coses les hem de mantenir! :D quan dic que els fujin no veuen aigua... bueno es que la veritat es que mai he vist a cp fujintao beven aigua des de que estic aqui! jeje entre apats sempre es o caldo, o te, o pijio (cerveza)!! jajaj pero de veritat, no em consta que beguin aigua almenys menjant! durant les altres estones potser si, tot i que al currele ia una maquina daquetes que tenen aigua (amb ampolles gegants de plastic industrials) i jo soc lunic en agafar aigua! els altres es fan tes! (pel cafe, zero :) hi ha alguns starbucks, pero no crec que anes per aqui la teva question, i de totes maneres estan buits... o sea que no, ningu a loficina fa cafe depues dapats, i als rest ningu o fa i tp ens ho proposen, tot i que entrava!! :P jejej

Tini... hell yeah, sempre posen primer larros despres la carn jugona, i finalment les verdures! (i depues el caldo que substitueix laigua) es una me pq les verdures son lo pitjor, com aqui a andorra/espanya ;) i tampoc se massa ben be el que son... com la gelatina de pat'e... jajaj pero bueno sempre algo acabo jalant! :)

And James! doncs s'i tio, i son els xinos pq son uns animalots sense maneres ni vergonyes que van apinyon a pinyon!

We will keep on the reporting mission than, budies!!!

SEE YA!!!!

Cris ha dit...

bé, després de veure això entenc per què per 6 eur. els xinos d'aquí ens omplen uns plats impossibles d'acabar...
tio, quin festin de menjar! i això a la cantina de la feina!

Kerni ha dit...

efectivament erze, pero basicament acaba sent arros i fritangas... :D mentre que aquí són coses estranyes que després d'haver provat segueixes en la incertesa!! :)